Total Pageviews

Friday, November 28, 2008

Εσείς τι λέτε;

«Εύγε σας»

«Αυτή δεν είναι μια πόλη σαν τις άλλες...Είναι η μαγική πόλη του καρναβαλιού, η πόλη του τρομερού Βασιλιά της Νύχτας, με τους δαίμονές του και της καλοσυνάτης Βασίλισσας της Μέρας με τη στρατιά της από ζώα και πουλιά.
Ο εντεκάχρονος Κώστας και η οχτάχρονη Αγγελική κατεβαίνουν με τους γονείς τους απ’ το χωριό, ντυμένοι με τις στολές που τους έχει φτιάξει η μητέρα τους. Όμως, τους βλέπει ο Βασιλιάς της Νύχτας που ζηλεύει τις στολές των παιδιών και στέλνει τους δαίμονές του να τα απαγάγουν για να τις κλέψει. Τα δυο παιδιά παλεύουν με θάρρος κι εξυπνάδα να γλιτώσουν...».
Κάπως έτσι έχει τούτη η θαυμαστή κι αστεία ιστορία, γεμάτη περιπέτειες και μουσική , μέρος της οποίας απολαύσαμε το περασμένο Σάββατο στο Κοινοτικό Κέντρο στην επίσημη πρεμιέρα του Βιβλίου/CD «Το «Καρναβάλι των θαυμάτων και των τεράτων».
Μία ομολογουμένως κολοσσιαία ελληνο-καναδική συμπαραγωγή της CHROMA MUSIKA και του φημισμένου μουσικού οίκου Φίλιππος Νάκας, σε κείμενο του Μιχάλη Μακρόπουλου και μουσική και στίχους του Γιάννη Γεωργαντέλη.
Για τις ανάγκες της πρωτότυπης αυτής παιδικής όπερας, 40 Ελληνόπουλα της παροικίας μας επιλέχθηκαν μετά από ακροάσεις για να σχηματίσουν την χορωδία που τραγουδάει στο CD μαζί με την Συμφωνική Ορχήστρα Ποπ του Μόντρεαλ.
Υπό την φωνητική καθοδήγηση της σοπράνο και σολίστ Μαρίας Διαμαντή και την διεύθυνση του τενόρου-σολίστα Δημήτρη Ηλία, τα μικρά αηδόνια είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη μαγεία μιας συμφωνικής ορχήστρας και να διδαχθούν πώς ηχογραφείται ένα επαγγελματικό CD.
Η ηχογράφηση και ψηφιακή μίξη του CD έγινε υπό την επίβλεψη του καθηγητή του Μουσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Concordia Δόκτορα Mark Corwin.
Στην Αθήνα, πνοή στο Βιβλίο έδωσε με την εικονογράφησή της η επίσης συμπάροικος Κατερίνα Βερούτσου, ενώ ο αφηγητής Μάκης Παπαγαβρηίλ μαζί με τον συνθέτη και την σολίστ Μαριαλένα Σπίνουλα ήρθαν στο Μόντρεαλ ειδικά για την παρουσίαση του βιβλίου.
Μετά τον «Εγωιστή Γίγαντα» και τους «Μικρούς Φυγάδες» το «Καρναβάλι» ήρθε να δώσει άλλη μία πνοή ελπίδας στην καταταλαίπωρη παροικία μας που τελευταία κυριολεκτικά «βομβαρδίζεται» από τις απαράδεκτες εισαγόμενες «φειμστορίτικες» παραφωνίες!
Συγχαρητήρια στους πρεσβευτές μας της ποιοτικής και αξιόλογης μουσικής, Μαρία Διαμαντή και Δημήτρη Ηλία, στα συμμετέχοντα παιδιά των σχολείων μας, αλλά περισσότερο στους γονείς που με επιμονή και ενθουσιασμό τα καθοδηγούν και παροτρύνουν…
Εύγε σας.

Εσείς τι λέτε;
Μιχάλης Τελλίδης

1 comment:

Justine's Blog said...

Εμείς λέμε άξιοι ο Δημήτρης , η Μαρία και τα Ελληνόπουλα της παροικίας μας, που έχουν τέτοιο ταλέντο και τέτοια αφοσίωση στη μουσική και την τέχνη.
Πολλά φιλιά απο βροχερή Αθήνα