Total Pageviews

Monday, February 16, 2009

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΙ ΦΥΓΑΔΕΣ ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Επιτυχίες του Ελληνισμού του Μόντρεαλ

Είναι πράγματι μεγάλη υπόθεση όταν ομογενείς και ομογενειακά καλλιτεχνικά σχήματα καταφέρνουν να δημιουργήσουν δημοσιότητα στην Ελλάδα και παράλληλα να εμπνεύσουν χιλιάδες παιδιά.
Την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα έγιναν οι 2 μεγάλες παρουσιάσεις των παιδικών βιβλίων με CD γεννήματα της παροικίας μας με πολλά παιδιά και ενηλίκους υπό την καθοδήγηση των ομογενών τραγουδιστών όπερας Μαρίας Διαμαντή και Δημήτρη Ηλία.
Στις 7 Φεβρουαρίου 2009, στην αίθουσα συναυλιών Φίλιππος Νάκας δόθηκε μια μουσική παράσταση του Καρναβαλιού των Θαυμάτων και των Τεράτων σε κείμενα Μ. Μακρόπουλου και μουσική Γ. Γεωργαντέλη . Η παράσταση σημείωσε τρομερή επιτυχία ενώ η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά. Την σκηνοθεσία και χορογραφία ανέλαβαν οι Νανά Κανδύλη και Τριαντάφυλλος Καραμανίδης, ενώ ξεχωριστή μαγεία πρόσθεσαν τα παιδιά της σχολής χορού της κ. Κανδύλη καθώς και οι επαγγελματίες χορεύτριες της DANCE OF ART οι οποίες μεταμορφώθηκαν σε πραγματικές μαύρες γάτες.
Το Καρναβάλι των Θαυμάτων και των Τεράτων απέσπασε καταπληκτικές κριτικές και άρθρα σε μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά όπως η Ελευθεροτυπία, Η Καθημερινή, Ο Ελεύθερος Τύπος, Ο Ριζοσπάστης κ.α. Σε κριτική στο περιοδικό Τζαζ και Jazz ο Θωμάς Ταμβάκος γράφει για την παιδική χορωδία των παιδιών της Chroma Musika ότι έδωσε από τα καλύτερα ερμηνευτικά δείγματα παιδικής χορωδιακής μουσικής των τελευταίων ετών ενώ κλείνει την κριτική του: Ότι περισσότερο να γράψω γι’ αυτό το αριστούργημα θα είναι λίγο. Η Εφημερίδα Ελευθεροτυπία αποκαλεί τα παιδιά που συμμετείχαν στην χορωδία Μεγάλα ταλέντα σε μίνι συσκευασία και ότι προκάλεσαν το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Stephen Harper. Παράλληλα ο Δ. Ηλίας γυρίζοντας από το ταξίδι του στην Αθήνα μας μεταφέρει μαρτυρίες παιδιών που αποκοιμούνται κάθε βράδυ με το Καρναβάλι, άλλα που κλείνονται στο δωμάτιό τους και πλάθουν νέες στροφές πάνω στα τραγούδια και άλλα που στήνουν μίνι θεατρικά βασισμένα στο βιβλίο!
Μία εβδομάδα αργότερα στις 13 Φεβρουαρίου σε έναν κατάμεστο ΙΑΝΟ παρουσιάστηκε το βιβλίο CD Οι Μικροί Φυγάδες και το Σπίτι στο Δάσος σε κείμενα Γ.Π. Παπαδάκη και μουσική Χ. Μουζακίτη. Το γεγονός κάλυψε η ΕΡΤ, το ALTER και το ΑΘΗΝΑ TV με πληθώρα ραδιοφωνικών παρουσιάσεων και δημοσιευμάτων. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους γνωστοί ηθοποιοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και πολιτικοί.
Το ίδιο βράδυ η ERT WORLD μετέδωσε αφιέρωμα στο Καρναβάλι των Θαυμάτων και των Τεράτων με παράλληλη επικοινωνία με τον Βασίλη Μπαλαμπάνο στο Μόντρεαλ μέσω Webcam.

1 comment:

Justine's Blog said...

Μπράβο στο Δημήτρη και τη Μαρία μας! Μπράβο στα παιδιά μας! Μακάρι η πολιτεία να έπαιρνε χαμπάρι τί σπουδαίο έργο επιτελείται στον Ελληνισμό του Μόντρεαλ.
Αλλά εις ώτα μη ακουόντνων κρούομεν!
Πάντα επιτυχίες