Total Pageviews

Sunday, April 18, 2010

Εσείς τι λέτε;


«Σωκράτης - Μας ακούτε;»

Με αφορμή την καλοστημένη τηλεοπτική εκπομπή του φίλου - συνάδελφου Γιάννη Κόκκωνα στο κανάλι Odyssey, που κάλυψε την μαθητική γιορτή της 25ης Μαρτίου 1821 στο ημερήσιο «Σωκράτης 4» της Νότιας Ακτής, είπα να ασχοληθώ σήμερα με το συγκεκριμένο σχολείο με το οποίο τόσο εγώ όσο και ο συνάδελφος Δημήτρης Ιλίας, τα «Ελληνοκαναδικά Νέα» και ορισμένες ελληνικές επιχειρήσεις, έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις καθώς οι εβδομαδιαίες ραδιοφωνικές εκπομπές «Σωκράτης - Μας ακούτε;» παράγονται εκεί χάρις στην εξαιρετική δουλειά των ακούραστων εκπαιδευτικών, Ελένης Δρακοπούλου και Καίτης Σάμπαλη.
Έτσι λοιπόν κάθε Σάββατο μεσημέρι από τα ραδιοκύματα του CFMB, σας έχουμε τους μαθητές, τις διάφορες εργασίες που κάνουν μέσα στην τάξη, τις εκθέσεις τους, συζητήσεις που έχουν με τις δασκάλες για διάφορα πολύ ενδιαφέροντα θέματα από την ελληνική ιστορία, μυθολογία, κλπ.
Ένα πράγμα όμως που ομολογώ δεν περίμενα - και που με χαροποιεί ιδιαίτερα - είναι το γεγονός ότι χάρις στην ραδιοφωνική αυτή εκπομπή πολλά από τα παιδιά βελτιώνουν τα ελληνικά τους με τρόπο αναπάντεχο.
Για παράδειγμα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο ραδιόφωνο τα παιδάκια πρέπει να έχουν ένα επίπεδο στο διάβασμα της ελληνικής γλώσσας και γενικότερα στην κατανόησή της, πριν μπορέσει η δασκάλα να τους δώσει ένα βαθμό ούτως ώστε να μπει η εκπομπή στο ραδιόφωνο. Αυτό έχει δημιουργήσει ανάμεσα στα παιδάκια μία τάση μάθησης της ελληνικής γλώσσας και βελτίωσης των ελληνικών τους.
Αισθάνομαι ακόμη πολύ χαρούμενος, που εκτός από το γεγονός ότι ακούγονται τα σχολεία μας μέσω αυτής της εκπομπής έχουν και αυτήν την παράπλευρη ικανοποιητική επιρροή στα παιδάκια , ωθώντας τα να προχωρήσουν και να τελειοποιήσουν τις σπουδές τους στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.
Και πάλι συγχαρητήρια στα σχολεία Σωκράτης και Δημοσθένης για την υπέροχη δουλειά που κάνουν ώστε να καταλάβει ο ελληνισμός του Κεμπέκ το σημαντικό έργο που επιτελείται εκεί.

Εσείς τι λέτε;
Μιχάλης Τελλίδης
tellides@cfmbradio.com

No comments: