Total Pageviews
Tuesday, November 22, 2011
Εσείς τι λέτε;
Προκλητική στέρηση…
Σε μία εποχή όπου περισσότερο από ποτέ άλλοτε επιβάλλεται να διδάσκουμε τα παιδιά μας την ελληνική γλώσσα και ιστορία μας, το υπουργείο παιδείας πήρε την προκλητική και εξοργιστική απόφαση να κλείσει ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και να καταργήσει δασκάλους σε χώρες που ζουν πολλοί ομογενείς, χωρίς καν να πληρώνει το ελληνικό δημόσιο για τη λειτουργία τους!
Το κακό βέβαια ξεκίνησε σταδιακά με την κυκλοφορία σχολικών ιστορικών βιβλίων που κυριολεκτικά παραχαράσσουν την ιστορία ή ακόμη παραβλέπουν τους αγώνες των ηρώων προγόνων μας.
Η υπουργός παιδείας - της μέχρι χθες εκλεγμένης κυβέρνησης - χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος - αποφάσισε να στερήσει την εκμάθηση της μητρικής γλώσσας στα παιδιά των ελλήνων του εξωτερικού. Τη στιγμή που ολοένα και περισσότερα πανεπιστήμια βάζουν σαν μάθημά τους τα αρχαία ελληνικά, αφαιρεί το δικαίωμα στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας από τα ίδια τα ελληνόπουλα!
Και ενώ εμείς πασχίζουμε με εράνους και λαχεία να διατηρήσουμε την γλώσσα και ελληνικότητά μας, η «Διαμαντένια» υπουργός πρότεινε στη Βουλή των Ελλήνων τη θέσπιση της αγγλικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας του ελληνικού κράτους! Ευτυχώς, η πρότασή της απορρίφθηκε…
Εξ άλλου, η κ. Άννα Διαμαντοπούλου διόρισε την κ.Θάλεια Δραγώνα στη θέση Γενικής Γραμματέως Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, καίρια θέση που καθορίζει τα προγράμματα των πρώτων εκπαιδευτικών βαθμίδων.
Έγραψε λοιπόν σε βιβλίο της η διορισθείσα κ.Δραγώνα ότι πριν την ελληνική επανάσταση στη Ελλάδα δεν υπήρχαν Έλληνες και ότι η πανσπερμία των κατοίκων ονομάστηκαν Έλληνες!
Ακόμη πως η Ελληνική Επανάσταση δεν έπρεπε ποτέ να γίνει, για να έχουν την ευκαιρία οι κάτοικοι αυτής της χώρας (λες και πρόκειται για ξένη χώρα) να επωφεληθούν από τον τουρκικό πολιτισμό, που είναι... «ανώτερος» από τον ελληνικό!
Και προσπάθησε, από θέση ισχύος (και πέτυχε) την απόλυση της δασκάλας εκείνης που αρνήθηκε να διδάσκει στα παιδιά των Πομάκων την τουρκική γλώσσα, όπως άλλωστε το ζήτησαν οι ίδιοι οι Πομάκοι κάτοικοι χωριών στη Θράκη.
Θα μου πείτε, αφού είμαστε πιο έλληνες - όπως συχνά μας αποκαλούν οι πολιτικοί «μουσαφίρηδές» μας - από τους Ελλαδίτες, τι τα χρειαζόμαστε τα ελληνικά!
Κατά τα άλλα, η πατρίδα μας καλεί όποτε μας έχει ανάγκη…
Εσείς τι λέτε;
Μιχάλης Τελλίδης
tellides@cfmbradio.com
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment