Total Pageviews

Monday, March 19, 2012

Εσείς τι λέτε;


«Είμαστε όλοι έλληνες; »

Συγκινητική,  ομολογουμένως, η παγκόσμια διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας σε πολλές πόλεις του κόσμου με το σύνθημα «Είμαστε όλοι έλληνες», όπου εκατομμύρια πολίτες συγκεντρώθηκαν να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική κρίση και τη στάση που τηρεί η διεθνής κοινότητα απέναντι στην Ελλάδα.
Εντυπωσιακές  ήταν οι  συγκεντρώσεις αλληλεγγύης που έγιναν στην Κύπρο και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως στη Γαλλία, στην Ιταλία, στη Γερμανία, αλλά και στη μακρινή Αυστραλία, στις γειτονικές ΗΠΑ και βέβαια στον Καναδά, με εξαίρεση το     Μόντρεαλ!
Έλαμψε κυριολεκτικά δια της απουσίας της η «οργανωμένη» παροικία μας από κάθε μορφή αλληλεγγύης.
Εντελώς απούσα από την παν-αμερικανική ερανική προσπάθεια υπέρ των δεινοπαθούντων ελλαδιτών αδελφών μας...  
Απούσα  και από την αποστολή ειδών βασικής διατροφής, του Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης,  σε ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα …
Απούσα ακόμη και από την ανέξοδη ηθική συμπαράσταση…
Θα μου πείτε, άλλα «Μείζονος» σημασίας προβλήματα απασχολούν τη δική μας «οργανωμένη» - κατά τα άλλα - παροικία…
Τελευταία βαλθήκαμε να τα «βρούμε» με τον Μητροπολίτη (το έργο πολλάκις το έχουμε ξαναδεί) και όπως φαίνεται το επιτυχημένο σήριαλ που πρόσφατα έκανε πρεμιέρα, θα έχει πολλά (άπρακτα) επεισόδια!
Άλλο ένα «σοβαρό» πρόβλημα, που επί μακρόν μας απασχολούσε, ήταν ο εσωτερικός «ψυχοπλακωτικός»  διάκοσμος του Κοινοτικού Κέντρου. Ευτυχώς όμως που η «μητέρα» κατάφερε να το λύσει καταβάλλοντας αρκετές χιλιάδες δολάρια από το… υστέρημά της!
Πάντως, όπως  μας διαβεβαιώνουν οι  «εκτελεστικοί», χάριν της νέας γκάμας των παραβάν, στο εξής στην αίθουσα δεν θα πέφτει ούτε καρφίτσα!
Τι να πούμε και για τα σχολικά λαχεία; Αν δεν είχαμε τους γονείς και δασκάλους να τα παίρνουν σαν τα «hotcakes», θα αναβάλαμε την κλήρωση για την δεύτερη εκατονταετηρίδα!
Να μη ξεχάσουμε και το πρόβλημα των προβλημάτων. Τις επερχόμενες εκλογές…
Συμβουλή μας, για να μην απογοητευτείτε και χάσετε την «Ελπίδα» σας - λόγω του «ζωηρού» ενδιαφέροντος - φροντίστε να δηλώσετε εγκαίρως υποψηφιότητα.
Γιατί όπως δείχνουν τα πράγματα και φέτος θα γίνει το «αδιαχώρητο» στις κάλπες!
Κατά τα άλλα στην «οργανωμένη» παροικία μας «Είμαστε όλοι έλληνες;»  

Εσείς τι λέτε;
Μιχάλης Τελλίδης
tellides@cfmbradio.com

No comments: