Total Pageviews

Thursday, December 27, 2012

Εσείς τι λέτε;




Τουρκικές σαπουνόπερες.
"Φτηνή προπαγάνδα" στο βωμό του κέρδους!

"Δεν θα χρειαστεί πόλεμος για να κατακτήσουμε την Ελλάδα. Θα πέσει μόνη της σαν ώριμο φρούτο στις αγκαλιές μας"  Τουρκούτ Οζάλ
Που να το φαντάζονταν ότι είκοσι σχεδόν χρόνια μετά τον θάνατο του η Ελλάδα θα "έπεφτε" απο μια τουρκική τηλεοπτική επέλαση που έχει καθηλώσει τους Ελληνες μέσα στη μεγάλη τους κρίση καθώς τα κανάλια σου δίνουν πλέον την εντύπωση ότι δεν βρίσκεσαι σε κάποια ελληνόφωνη επικράτεια αλλά κάπου στην Κωνσταντινούπολη, στην Αγκυρα, στη Σμύρνη και δεν συμμαζεύεται...
Τρίβουν τα χέρια τους οι γείτονές μας καθώς οι τηλεοπτικές τους σειρές έχουν βρεί τον καλύτερο πελάτη στο ελληνικό κοινό γεμίζοντας τα τουρκικά ταμεία καθώς πασάρουν ότι θέλουν για μεταξωτές κορδέλες, ενώ στην ίδια την Τουρκία προβάλλονται τηλεοπτικές σειρές με έντονο ανθελληνικό περιεχόμενο...
Θεωρούν, εξ άλλου, πως μας κάνουν μεγάλη χάρη καθώς - όπως ισχυρίζονται - μέσα στην κακομοιριά της Ελλάδας οι τηλεοπτικές τους σειρές "αναπαύουν' τους Ελληνες και τους δίνουν λίγη χαρά και ελπίδα μέσα στο ζοφερό περιβάλλον της μαύρης τους καθημερινότητας!
Το θέμα όμως είναι πολύ πιό σοβαρό καθώς δια μέσω αυτών των σειρών καλλιεργείται ένα κλίμα εικονικής φιλίας, μιας ατμόσφαιρας ελληνικής υποχώρησης και σταδιακής αποδοχής όλων των τουρκικών επεκτατικών απόψεων και φυσικά δημιουργείται το έδαφος για να γίνουν φιλικές όλες οι τουρκικές διεκδικήσεις που θα μας "απαλλάξουν" απο τις σύγχρονες αμαρτίες μας σαν έθνος και σαν λαό, επισημαίνει ο διακεκριμένος τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης.
Με λίγα λόγια,αυτό που είχε πεί ο τούρκος πρόεδρος Οζάλ έρχονται σήμερα να το υλοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα ελληνικά κανάλια σαν σύγχρονες κερκόπορτες της τουρκικής τηλεοπτικής εισβολής.
Και ενώ οι ακούραστοι εθελοντές μας πασχίζουν να γιορτάσουμε με πατριωτικές εκδηλώσεις την εκατονταετορίδα και το Επος του 40, ένα μεγάλο κομμάτι της ομογένειας θα λάμψει και πάλι δια της απουσίας του απο αυτές!
Καρφωμένοι μπροστά στους δορυφορικούς δέκτες οι ταλαίπωροι "γκιαούρηδες" (όπως μας αποκαλούν) μουσκεύουν τα μαντήλια χαζεύοντας τις δακρύβρεχτες τουρκικές σαπουνόπερες, καταπίνοντας αμάσητη τη ανθελληνική προπαγάνδα των Turkler. Και ανυποψίαστοι "μασάνε" την εκδοχή της γενοκτονίας όπου στην προκυμαία της Σμύρης ο τουρκικός στρατός όχι μόνο συνοδεύει και κουβαλά με ευγένεια τα υπάρχοντα των ελλήνων "τουριστών" μην τυχόν και κουραστούν (!) αλλά τους προσφέρει και τρόφιμα, ποτά και ότι άλλο θα κάνει πιό ευχάριστο το ταξίδι της προσφυγιάς!
Εμείς αυτά έχουμε να πούμε.

Εσείς τι λέτε;

Μιχάλης Τελλίδης
tellides@cfmbradio.com

No comments: