Total Pageviews

Tuesday, March 26, 2013

Εσείς τι λέτε;


Ανιστόρητες ανοησίες!

Γιορτάσαμε και φέτος το ηρωικό 21 είτε παρελαύνοντας είτε παρακολουθώντας την μεγαλοπρεπή παρέλαση. Θαυμάσαμε τα παιδιά μας που επάξια τίμησαν την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
Συγχαρητήρια στους γονείς και δασκάλους που μεταφέρουν σε αυτά τα βλαστάρια την αγάπη προς την πατρίδα, το μεγαλείο της φυλής και τον σεβασμό στους προγόνους μας. Εύγε!
Γιορτάστηκε και στην γενέτειρα η Επέτειος και τα κανάλια "φρόντισαν" και πάλι να προβάλουν τις ιστορικές "γνώσεις" των νεοελλήνων.
"Ξέρω τι γιορτάζουμε, το Έπος του 40!", είπε στην κάμερα με πατριωτικό ενθουσιασμό η Κατερίνα!
"Μα έχει άτομο που δεν γνωρίζει την σπουδαιότητα της ημέρας;" απάντησε φανερά ενοχλημένος από την ερώτηση νεαρός. "Σαν σήμερα το 1821 είπε το ΟΧΙ ο Μεταξάς στους Γερμανούς! "
Ενδιαφέρον συγκεντρώνουν και οι απαντήσεις που έδωσαν πολίτες που ρωτήθηκαν αν ξέρουν γιατί γίνεται η παρέλαση και γιατί πήγαν να την παρακολουθήσουν.
"Δεν έρχομαι κάθε χρόνο στην παρέλαση", είπε πατέρας δύο παιδιών. "Πάμε μόνο όταν παρελαύνουν τα παιδιά μου. Φυσικά και ξέρω τι είναι η Εθνική μας επέτειος. Επειδή τυγχάνει να είμαι εκπαιδευτικός τα δικά μου παιδιά ξέρουν, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία δεν γνωρίζουν τι έγινε σήμερα. Δυστυχώς, πολλά παιδιά συμμετέχουν χωρίς να ξέρουν το γιατί!".   
"Ίσως να μην τονίζεται πλέον η σημασία της γιορτής ούτε στα σχολεία όσο θα έπρεπε,   ή πιθανόν να μη δίνουν τα παιδιά σημασία στις γιορτές για να μάθουν το πραγματικό νόημα της ημέρας", δήλωσε η Χριστίνα, τραπεζική υπάλληλος.
"Άλλες χρονιές είχε περισσότερο κόσμο που παρακολουθούσε την παρέλαση. Σιγά σιγά αρχίζει να ξεφτίζει ο όρος παρέλαση, λόγω των καταστάσεων. Θεωρώ ότι όσο περνάνε τα χρόνια κανείς δεν θα γνωρίζει τι είναι η 25η Μαρτίου. Έχουμε ημερομηνία λήξης..."
Αυτά βλέπουμε και ακούμε από την ελληνική TV. Και μείς εδώ αναρωτιόμαστε με πίκρα.
Αγωνιζόμαστε να μεταφέρουμε στα παιδιά μας τις αξίες και τα ιδανικά της φυλής, να βαστάξουμε την ελληνική λαλιά και την πατρίδα ψηλά. Δεν είναι στ αλήθεια τραγικό δύο σχεδόν αιώνες μετά την απελευθέρωση, κάποιοι αγνώμονες πολιτικοί να διαπραγματεύονται με τον Τούρκο κατακτητή τις θάλασσες και τα εδάφη μας που με τόσους αγώνες, θυσίες και αίμα επανακτήσαμε;

Εσείς τι λέτε;
Μιχάλης Τελλίδης
tellides@cfmbradio.com    

 

No comments: