Total Pageviews

Friday, November 1, 2013

Εσείς τι λέτε;


Αποχή ΙΣΟΝ Αποδοχή...

Το δικαίωμα της ψήφου όλων των πολιτών είναι από τους πιο βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας. Γνωρίζοντας ότι η απεμπόληση σημαντικών δικαιωμάτων είναι πάντα εις βάρος του λαού και η απαξίωση τόσων λαϊκών αγώνων για τη θεμελίωση της Δημοκρατίας ώστε να έχουμε σήμερα το "εκλέγειν και το εκλέγεσθαι", η προοπτική της αποχής από κάθε εκλογική διαδικασία με βρίσκει τελείως αντίθετο.Πιστεύω ότι το σημαντικότερο όπλο του πολίτη να αλλάξει την κοινωνία του είναι η κυρίαρχη έκφραση της πολιτικής του βούλησης μέσω της ψήφου. Αν αυτή η κυρίαρχη πολιτική πράξη παραχωρηθεί στα χέρια των λίγων, γεγονός που βίωσαν το Μόντρεαλ και το Λαβάλ τα τελευταία χρόνια, τότε το δικαίωμα της πολιτικής λαϊκής έκφρασης είτε με την μορφή της αποδοχής και επιβράβευσης συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών είτε η απόρριψή τους, τότε η έκφραση της διαμαρτυρίας χάνεται...Και μαζί χάνεται και η προοπτική για καλυτέρευση της καθημερινότητας που ο καθένας μας ζει και βιώνει. Στις αυριανές Δημοτικές εκλογές, ας δώσουμε όλοι το παρών και ας στηρίξουμε ανθρώπους που έχουν Αρχές, Αξίες και Ιδανικά και ενδιαφέρονται για το κοινό συμφέρον. Ανθρώπους που η μέχρι τώρα πορεία της ζωής τους τα έχει δείξει αυτά.
Ας μην αφεθούμε στην οργή και στην απογοήτευση που προκάλεσαν οι τελευταίες δημοτικές εξελίξεις της κακής διοίκησης και διαχείρισης. Ας μην ισοπεδώνουμε τους πάντες με τη φράση "όλοι ίδιοι είναι". Ας βρούμε και ας επιλέξουμε τους - κατά την αντίληψή μας - καλύτερους. Άλλωστε, στο δημοκρατικό πλαίσιο αυτό ακριβώς είναι υποχρέωση του καθενός μας.Η αποχή από τις δημοτικές εκλογές - σύνηθες φαινόμενο στην παροικία μας - όχι μόνο δεν λύνει τα πολλαπλά καθημερινά αντίθετα τα επιδεινώνει. 
Απέχοντας από τις εκλογές στηρίζουμε τα συμφέροντα των ολίγων, αφού τα αποτελέσματα των εκλογών βγαίνουν με βάση αυτών που ψήφισαν και όχι των απεχόντων... 
Αρα, απέχοντας είμαστε όλοι υπεύθυνοι για αυτούς που τελικά θα εκλεγούν.
Τι θα γίνει τώρα αν οι απογοητευμένοι ψηφίσουν; Θα επιλέξουν τους αξιολογότερους που θα μπορέσουν να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους. Συνεπώς, είναι σημαντικό όλοι να ψηφίσουμε στις 3 Νοεμβρίου 2013. Η μη συμμετοχή σίγουρα δεν είναι η λύση για να αλλάξουν τα πράγματα.
Ας γίνουμε ενεργοί πολίτες που αποφασίζουν για το Μέλλον και τη Ζωή τους...


Εσείς τι λέτε; 
  
                                                                                              

No comments: