Friday, June 26, 2015

Εσείς τι λέτε;Διακοπές στην Ελλάδα για πάντα!

Έχει φοβηθεί το μάτι μου με τα αρνητικά για την Ελλάδα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν κάθε τόσο, κυρίως κατά την περίοδο των διακοπών. Γι αυτό και η συστηματική "ανίχνευση" των μου έχει γίνει πλέον συνήθεια. Σε καμία περίπτωση βέβαια η φετινή σαιζόν δεν αποτελεί εξαίρεση,  αφού η συκοφαντική δυσφήμηση για τη γενετήρια δίνει και παίρνει...Στο επίκεντρο του διεθνούς Τύπου βρίσκεται για ακόμη μία φορά η πατρίδα μας. Τα επικριτικά δημοσιεύματα ανταγωνίζονται τα ειρωνικά σχόλια διαμορφώνοντας αρνητικό κλίμα για τη χώρα. Ειρωνικό πρόσφατο άρθρο στους Financial Times συγκρίνει την Ελλάδα με την Πομπηία... "O ήλιος λάμπει, τα εστιατόρια είναι γεμάτα και η Αθήνα απέχει πολύ από το να είναι σε πανικό", γράφει o Tony Barber. "Η Ελλάδα, όπως όλοι ξέρουν, ξεμένει από χρήματα" γράφει ο "πολύς" δημοσιογράφος Mark Gilbert. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα δεν θα μπορεί να πληρώνει τα χρέη της γεγονός που προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη. Ο αρθρογράφος επικαλείται άρθρο των Times για τα δις που πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα και το άρθρο της Die Zeit που αναφέρεται σε σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ελληνικής χρεοκοπίας. Στη συνέχεια προχωράει σε ανάλυση του τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει τα δάνεια προς το ΔΝΤ και βάζει την Ελλάδα στην ίδια κατηγορία με τις χώρες που δεν έχουν αποπληρώσει τα αντίστοιχα δάνεια όπως το Σουδάν, η Σομαλία και η Ζιμπάμπουε. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung δεν θεωρεί τη λύση βιώσιμη παραθέτοντας τις αρνητικές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε άρθρο του στην οικονομική ιστοσελίδα The Street ο Τζον Μέισον, επιχειρηματίας, αρθρογράφος και πρώην κυβερνητικό στέλεχος των ΗΠΑ, επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα και καλεί τους ευρωπαίους εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στις "υποχρεώσεις' της να προχωρήσουν στο σχέδιο για το πώς θα διαχειριστούν την αποτυχία. "Αν στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αρέσουν οι κανόνες της Ευρωζώνης τότε ας τους αφήσουν να φύγουν και ας συνεχίσει η νομισματική ένωση σε πιο σημαντικά πράγματα", αναφέρει χαρακτηριστικά.Παραδόξως όμως υπήρξαν και κάποια ενθαρρυντικά για την πατρίδα μας άρθρα."Τη φετινή περίοδο η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τους τουρίστες, υποστηρίζει μεταξύ άλλων το Bloomberg, αναφερόμενο στην οικονομική κατάσταση της χώρας. Σε δημοσίευμά του για την Ελλάδα, το αμερικανικό πρακτορείο επισημαίνει πως η ελληνική οικονομία απαιτεί πιο πολύ από ποτέ τη στήριξη του τουριστικού κλάδου. 
"Μέχρι στιγμής τα πράγματα πηγαίνουν καλά, αν και οι επόμενοι τρεις μήνες θα καθορίσουν την επιτυχία της φετινής περιόδου" αναφέρει το Bloomberg, υπενθυμίζοντας πως οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης κάνουν λόγο για αφίξεις 3 εκατομμυρίων περισσότερων τουριστών από το 2014 τονίζοντας τους τέσσερις καταλυτικούς παράγοντες  για την πορεία του τουρισμού στην Ελλάδα:
1. Φθηνότερο ευρώ
2. Μείωση τουριστικών δαπανών
3. Νέες "αγορές"
4. Μεταναστευτική κρίση
Όπως και να' χει πάντως εμείς εδώ έχουμε κάνει τις επιλογές μας.
Διακοπές στην Ελλάδα, για πάντα!

Εσείς τι λέτε;

1 comment:

joyce ocar said...

Γεια σε όλους, είμαι Joyce Ocar με το όνομα και είμαι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.. Γράφω αυτή την επιστολή, διότι είμαι πραγματικά ευγνώμων για ό, τι ο κ. John Leo έκανε για μένα και την οικογένειά μου, όταν σκέφτηκα ότι δεν υπήρχε ελπίδα ήρθε και να κάνει έναν τρόπο για μένα και την οικογένειά μου, δανείζοντας μας δάνειο, με πολύ χαμηλό επιτόκιο 2%. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ο Θεός έστειλε και γνήσια δανειστές δανείου στο διαδίκτυο, αλλά για να μου μεγαλύτερη έκπληξη πήρα το δάνειό μου χωρίς σπατάλη πολύ χρόνο, ώστε αν είστε εκεί έξω ψάχνει για ένα δάνειο οποιουδήποτε ποσού θα ήθελα να σας συστήσει στον κ. John Leo τη διαχείριση direc Tor της εταιρείας John Leo δάνειο γιατί είναι ένας Θεός έστειλε ο άνθρωπος που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας για πάντα.... Έτσι, αν θέλετε πραγματικά να κάνει μια καλύτερη ζωή χωρίς καμία έλλειψη Ταμείο.... Θα σας συμβούλευα να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω αυτού του e-mail παρακάτω {johnleoloancompany@gmail.com}