Total Pageviews

Thursday, June 29, 2017

Εσείς τι λέτε;



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Καναδά!


150 κεριά σβήνει φέτος ο Καναδάς. Παρόλο που βρίσκεται ακόμη στη νηπιακή του ηλικία ο Καναδάς θεωρείται σήμερα μία από της καλύτερες χώρες του πλανήτη για να ζει κανείς. Το βιοτικό επίπεδο των Καναδών είναι υψηλό και τα στοιχεία που συνεισφέρουν στην ποιότητα ζωής τους είναι πολλά: καθαρό φυσικό περιβάλλον, άφθονες πλουτοπαραγωγικές πηγές, ανθηρή οικονομία, σταθερή πολιτική κατάσταση, λειτουργικές δημόσιες υποδομές, σύγχρονη εκπαίδευση, επαρκής υγειονομική περίθαλψη, ικανοποιητικές αμοιβές εργασίας, κλπ. Οι Καναδοί, στην μεγάλη πλειοψηφία τους έχουν υψηλότερα μέσα εισοδήματα από πολλές άλλες αναπτυγμένες χώρες, απολαμβάνουν τις ανεξάντλητες ομορφιές μιας υπέροχης χώρας και είναι ιδιοκτήτες ακινήτων σε ποσοστό μεγαλύτερο από τους Αμερικανούς, τους Σουηδούς, τους Ιάπωνες, τους Γερμανούς και τους Γάλλους.
Οι πόλεις είναι σταθερά στην κορυφή του πίνακα των πλέον κατοικήσιμων πόλεων της Γης ,σύμφωνα με τις μετρήσεις του Economist. Για την ποιότητα ζωής, σε 230 πόλεις της Γης οι μεγαλύτερες πόλεις του Καναδά κατείχαν το 2015 τις ακόλουθες θέσεις: Βανκούβερ 5η, Τορόντο 15η, Οτάβα 16η, Μόντρεαλ 24η, Κάλγκαρι 33η. Στην πρώτη θέση του πίνακα είναι η Βιέννη και στην τελευταία η Βαγδάτη. Η Αθήνα είναι στην 85η θέση. Στην Έκθεσή τους εξ άλλου για την Ανθρώπινη Ανάπτυξη το 2014, τα Ηνωμένα Έθνη τοποθετούν τον Καναδά στην 8η καλύτερη θέση μεταξύ των χωρών του πλανήτη μας. Συγκρινόμενοι με τους νότιους γείτονες, οι Καναδοί καπνίζουν λιγότερο, κάνουν πιο περιορισμένη χρήση ναρκωτικών, έχουν μικρότερη εγκληματικότητα , είναι υγιέστεροι και λιγότερο παχύσαρκοι, γεγονός αρκετά παράδοξο για μια χώρα που έχει ως εθνικό φαγητό τις τηγανιτές πατάτες με τυρί και σάλτσα! Αντίθετα με τις Αμερικανίδες, οι Καναδέζες έχουν πληρωμένη άδεια μητρότητας και λιγότερα περιστατικά καρκίνου του μαστού, οστεοπόρωσης και διαβήτη. Οι Καναδοί εξ άλλου έχουν επίγνωση του γεγονότος πως είναι απόγονοι μεταναστών και είναι ανεκτικοί στους ξένους. Η Καναδική Πράξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απαγορεύει διακρίσεις με κριτήρια φυλής, εθνικότητας, χρώματος, θρησκείας, φύλου, οικογενειακής κατάστασης, ηλικίας, σωματικής ή άλλης αναπηρίας, σεξουαλικής προτίμησης και καταδίκης για αδίκημα για το οποίο έχει χορηγηθεί χάρη. Οι ξένοι επωφελούνται από το θετικό περιβάλλον για να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να προκόψουν σ’ αυτή τη χώρα που προσφέρει πολλές ευκαιρίες. Αύριο,1η Ιουλίου 2017, ο Καναδάς γιορτάζει την 150η επέτειο από τη δημιουργία της Καναδικής Συνομοσπονδίας . Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ, CANADA DAY αποτελεί για τα 36.626.083 εκατομμύρια Καναδών το αποκορύφωμα της υπερηφάνειας να ζουν στη δεύτερη σε έκταση μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο.
Την 1η Ιουλίου τιμάμε την Καναδική Συνομοσπονδία η οποία δημιουργήθηκε με την υπογραφή του North America Act, την ίδια μέρα το 1867
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΝΑΔΑ! Να τα χιλιάσεις…

No comments: