Total Pageviews

Wednesday, December 5, 2018

Εσείς τι λέτε;


ΕΛΛΗΝΕΣ
Είδος υπό εξαφάνιση στην Ελλάδα;
 
Αποκαρδιωτικά τα στοιχεία γεννήσεων και θανάτων του ελληνικού πληθυσμού για το 2017 που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Σύμφωνα με αυτά, οι γεννήσεις πέρυσι στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 88.553, καταγράφοντας ετήσια πτώση κατά 4.7%. Αντίστοιχα, οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 4.8% σε σχέση με το 2016, φτάνοντας τους 124.501.
Ο πληθυσμός της χώρας, μέσα σε ένα χρόνο μειώθηκε κατά 36 χιλιάδες άτομα, χωρίς να συνυπολογίζονται οι μεταναστευτικές εκροές των Ελλήνων. Σύμφωνα με τα ίδια     στοιχεία, αυτή είναι η έβδομη κατά σειρά χρονιά που το φυσικό ισοζύγιο του ελληνικού πληθυσμού είναι αρνητικό και προβλέπεται πως το 2018 θα είναι η όγδοη.
Τα στατιστικά πλέον δείχνουν μια ολοένα αυξανόμενη υπογεννητικότητα η οποία στα χρόνια της κρίσης έχει επιδεινωθεί δραματικά.
Ένας άλλος λόγος, σύμφωνα πάντοτε με την ΕΣΑ, είναι η αθρόα μετανάστευση Ελλήνων στο εξωτερικό. Ευρωπαϊκές μελέτες καταγράφουν ότι από το 2011 έως και το 2017 η Ελλάδα απώλεσε περίπου 500.000 εξειδικευμένου επιπέδου Έλληνες παραγωγικής ηλικίας λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας.
Βάση λοιπόν αυτών των στοιχείων το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας φαντάζει εξαιρετικά ζοφερό και πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάρρευση και εθνική τραγωδία του Ελληνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το πρόβλημα, σύμφωνα με τους ιστορικούς, ξεκίνησε με τη Μικρασιατική καταστροφή. Ακολούθησε ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος με τεράστιες ανθρώπινες απώλειες. Τον 21ο αιώνα η χώρα βιώνει μία σκληρή οικονομική, απάνθρωπη πολιτική που επιβλήθηκε με αποτέλεσμα την αύξηση των θανάτων, των αυτοκτονιών, της μετανάστευσης νέων ανθρώπων στο εξωτερικό και τη μείωση των γεννήσεων κατά 25%!
Στην Κύπρο, ο δείκτης γονιμότητας είναι εξ ίσου χαμηλός με αυτόν της Ελλάδας και σύμφωνα με μελέτη, έως τα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας ο αριθμός των θανάτων πιθανώς να ξεπερνά πλέον τον αριθμό των γεννήσεων.
Τα στοιχεία αυτά είναι όντως ανατριχιαστικά. Που βαδίζει η Ελλάδα; Στην καταστροφή και την εξαφάνιση σε βάθος χρόνου; Οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων αναμφισβήτητα φέρουν τεράστια ευθύνη για τη διόγκωση του δημογραφικού προβλήματος. Καμία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά δεν ενδιαφέρθηκε σοβαρά να πάρει δραστικά μέτρα ώστε να αυξηθεί η γεννητικότητα, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Εν τω μεταξύ, στην Ελλάδα που εξακολουθεί να ταλανίζεται από την οικονομική κρίση επικρατεί μία δραματική κατάσταση. Ένας στους δέκα κατοίκους είναι αλλοδαπός.
Τα προηγούμενα 15 χρόνια νομιμοποιήθηκαν 700.000 μετανάστες ενώ υπολογίζεται ότι 300.000 έως 500.000 μετανάστες ζουν παράνομα στη χώρα. Η εγκληματικότητα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει αυξηθεί δραματικά και ολόκληρες συνοικίες έχουν μετατραπεί σε γκέτο.
Απογοητευτικές συνεπώς όλες οι προβλέψεις για τη δημογραφική εξέλιξη του ελληνικού πληθυσμού. Οι συνθήκες για δημιουργία οικογένειας κάθε άλλο παρά ευνοϊκές είναι.
Η ελληνική κοινωνία μετατρέπεται πλέον σε κοινωνία γερόντων ενώ προκαλεί προβληματισμό το γεγονός πως οι μετανάστες στην Ελλάδα γεννούν πολύ περισσότερα παιδιά από τους Έλληνες. 
Και τίθεται το μεγάλο ερώτημα: Έρχεται το βιολογικό τέλος του Ελληνισμού;

No comments: