Total Pageviews

Wednesday, April 11, 2012

Εσείς τι λέτε;

Για το χαμόγελο του παιδιού……

Αν γράφαμε πριν από λίγα χρόνια για υποσιτισμένα παιδιά στην Ελλάδα, κάποιοι θα μας χαρακτήριζαν γραφικούς ή ακόμα και υπερβολικούς. Κι όμως, στην Ελλάδα του μνημονίου, της οικονομικής κρίσης και της εξαθλίωσης, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, εκατοντάδες παιδιά λιποθυμούν στις σχολικές αίθουσες επειδή πεινάνε…
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, τα νούμερα είναι δραματικά και αποκαλύπτουν το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος στις ελληνικές οικογένειες. Παιδιά που φοιτούν σε νηπιαγωγεία και δημοτικά της χώρας δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους. Ένα κουλούρι, ένα φρούτο, λίγο γάλα ή χυμό. Τα άκρως απαραίτητα για την επιβίωση και την ανάπτυξη ενός παιδιού έχουν πλέον γίνει είδη πολυτελείας. Και πώς να μην είναι άλλωστε όταν στις περισσότερες ελληνικές οικογένειες ο ένας ή και οι δύο γονείς βρίσκονται χωρίς δουλειά.
Οι κοινωφελείς οργανισμοί για το παιδί υπολειτουργούν λόγω σοβαρής έλλειψης δωρητών, μια και οι μέχρι προ τινός δωρητές σπανίζουν αφού παλεύουν οι ίδιοι να επιβιώσουν κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η κρίση στην πατρίδα. Η απανταχού ομογένεια ξεκίνησε πρόσφατα μία συλλογική εκστρατεία με στόχο την ανακούφιση και ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην Ελλάδα.
Στο Κεμπέκ παρόμοιο έργο ανέλαβε η νεοσυσταθείσα «Επιτροπή Συμπαράστασης Παιδικών Ιδρυμάτων της Ελλάδας». Με πρωτοβουλία της ακούραστης εθελόντριας κ. Βρισηίδας Μαύρου-Παιδούση και με την αρωγή του Ελληνικού Κογκρέσου του Κεμπέκ ξεκινά η δική μας εκστρατεία για την ενίσχυση τριών μεγάλων οργανισμών που ασχολούνται με τα παιδιά. Το «Χαμόγελο του παιδιού», η «Κιβωτός του κόσμου» και τα «Χωριά SOS».
Τα εν λόγω ιδρύματα φιλοξενούν χιλιάδες παιδιά προσφέροντας - ως επί το πλείστον - συσσίτια σε καθημερινή βάση. Και μείς καλούμαστε να τα ενισχύσουμε με λίγα τρόφιμα. Όσα μπορεί ο καθένας. Το Πάσχα θεωρείται ημέρα αγάπης για τον πλησίον μας. Ας δείξουμε λοιπόν έμπρακτα την αγάπη μας και ας βάλουμε ξανά το χαμόγελο στα χείλη κάποιων λιγότερο τυχερών παιδιών…

Καλή Ανάσταση

Μιχάλης Τελλίδης

No comments: