Total Pageviews

Wednesday, June 27, 2018

Εσείς τι λέτε;


ΚΑΝΑΔΑΣ
Ένας ιδανικός τουριστικός προορισμός…

Ιούλιος μήνας και - ημερολογιακά τουλάχιστον - μπαίνουμε για τα καλά στο καλοκαίρι. Είναι ο μήνας που για πολλούς από εσάς αρχίζουν οι διακοπές. 
Οι περισσότεροι, υποθέτω, έχετε ήδη προγραμματίσει τις διακοπές σας.
Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ σίγουρα αποτελούν κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, για όσους βέβαια αντέχουν το ακριβό συνάλλαγμα. 
Για όσους διαθέτουν μικρότερα βαλάντια, ο ιδανικός τουριστικός προορισμός είναι αναμφισβήτητα ο Καναδάς. 
Η δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα του πλανήτη, δεν θα μπορούσε παρά να διαθέτει εύρος επιλογών. Μπορεί ο Καναδάς να μη προσεγγίζει τα νούμερα των τουριστικών αφίξεων των γειτονικών μας ΗΠΑ, παρόλα αυτά υπόσχεται μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία η οποία περιλαμβάνει αχανή τοπία, ανατολικές και δυτικές ακτές, μεγαλουπόλεις παντού αλλά και σπουδαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Η πιο κοντινή μας πόλη είναι η πρωτεύουσα Οτάβα. Οι κάτοικοι σου δίνουν την εντύπωση ότι η πόλη δεν είναι μόνο ένας θαυμάσιος τόπος αλλά και ένα εξαίρετο μέρος για μερικές ευχάριστες ημέρες. Έχει ήρεμες γειτονιές, ασφαλείς δρόμους, ζωντανό κέντρο, ξεχωριστά φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων και το πασίγνωστο ελληνικό πανηγύρι. Η Οτάβα προσφέρεται ακόμη για τους λάτρεις των μουσείων. Απέναντι βρίσκεται η Κεμπεκιώτικη πόλη Hull, η οποία πάντως είναι μέρος της περιοχής της πρωτεύουσας. 
Πιο νότια, η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καναδά, το Τορόντο, χτισμένη στην βόρεια όχθη της λίμνης Οντάριο, ισορροπεί ανάμεσα στη δική της ταυτότητα και στον αμερικανικό τρόπο ζωής. Εάν την επισκεφτείτε μην παραλείψετε με τίποτα να πάτε τους καταρράκτες του Νιαγάρα. 
Εάν πάλι θέλετε να μείνετε εντός συνόρων, επισκεφτείτε την ιστορική πόλη του Κεμπέκ. Η παλαιά πόλη Vieux Quebec είναι η μόνη πόλη της Βορείου Αμερικής της οποίας τα τείχη διατηρούνται σε άριστη κατάσταση.
Η πόλη ισορροπεί πάνω στον βράχο Cap Diamant, δίπλα στο ποτάμι του Αγίου Λαυρεντίου προς τις εκβολές του, απέναντι από το γοητευτικό νησί d’ Orleans. Βρίσκεται σε στρατηγική θέση με πλήρη θέα της γύρω περιοχής.
Πανέμορφη, με έντονο τον Γαλλικό της χαρακτήρα, με ιστορία πάνω από 400 χρόνια και με καταπληκτική αρχιτεκτονική. Η Unesco το 1989 την ανακήρυξε “Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς”.
Τέλος, εάν δεν διαθέτετε χρόνο για πολυήμερες διακοπές, το δικό μας Μόντρεαλ με τα περίχωρά του, τα έχει όλα στον υπερθετικό. Ομολογουμένως, ζούμε σε μία καταπληκτική πόλη. Είναι ένα μίγμα Βορειοαμερικανικού δυναμισμού και εκλεπτυσμού του παλαιού κόσμου. Το κοσμοπολίτικο Μόντρεαλ, η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καναδά μετά το Τορόντο και η μεγαλύτερη γαλλόφωνη πόλη του κόσμου μετά το Παρίσι, είναι μια πόλη, ένα νησί και που θα μπορούσε κανείς να πει ότι έρχεται δεύτερη μετά τη Νέα Υόρκη. Η Παλιά πόλη ξαφνιάζει τον επισκέπτη. Μοιάζει να είναι μια ξένη πόλη και γι αυτό πολλά έργα του Χόλυγουντ έχουν γυριστεί εδώ.
Το Μόντρεαλ δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τις άλλες μεγαλουπόλεις του κόσμου. 
Για τον υπόλοιπο Καναδά, θ’ ασχοληθώ λεπτομερέστερα κάποια άλλη φορά.
Ο Καναδάς μεθαύριο γιορτάζει τα 151 χρόνια από την ίδρυσή του.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στην δεύτερή μας πατρίδα!

No comments: