Total Pageviews

Wednesday, July 11, 2018

Εσείς τι λέτε;


Παμμακεδονικές
Ώρα μηδέν…

Το Δελτίο Τύπου μας ήρθε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.
Μία πατριωτική Οργάνωση που ιδρύθηκε το 2014 από εκπροσώπους Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων που εδρεύουν σε όλη την Ελλάδα, με κύριο στόχο την διαφύλαξη και διάδοση της γνήσιας Μακεδονικής Παράδοσης ως αναπόσπαστο κομμάτι της ευρύτερης Ελληνικής Παράδοσης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρό της Γεώργιο Τάτσιο, η Ομοσπονδία ενώνει τους απανταχού Μακεδόνες, βασιζόμενη στην ιστορική αλήθεια, πέρα από ιδεοληψίες και προκαταλήψεις.
Μεταξύ άλλων, το Δελτίο Τύπου αναφέρει ότι η ΠΟΠΣΜ και οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις των αποδήμων Μακεδόνων προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας με Αίτηση Ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών που υπογράφτηκε στις 17 Ιουνίου 2018 μεταξύ των υπουργών εξωτερικών της Ελλάδος Νίκου Κοτζιά και των Σκοπίων   Νίκολα Δημητρόφ, ως αντισυνταγματική. Αναφέρονται ακόμη τα μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων εντός και εκτός ελληνικής επικράτειας.
Εκείνο που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, ήταν οι “ποικίλοι” τίτλοι των ανά την υφήλιο Μακεδονικών Οργανώσεων. 
Για παράδειγμα, μόνο στην Αυστραλία λειτουργούν πέντε διαφορετικές ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ και ΕΝΩΣΕΙΣ. Μελβούρνης και Βικτωρίας, Νοτίου Αυστραλίας, Νέας Νότιας Ουαλίας και Κουησλάνδης.
Στην Αφρική υπάρχει η Παμμακεδονική Ένωση Νοτίου Αφρικής, που εδρεύει στο Γιοχάνεσμπουργκ.
Στις ΗΠΑ κυριαρχεί η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής, με έδρα την Νέα Υόρκη ενώ στον Καναδά συνυπάρχουν δύο αλλότροπες Παμμακεδονικές. Η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά, με έδρα το Τορόντο και πρόεδρο τον Γεώργιο Παπαδάκη και η Παμμακεδονική Ένωση Καναδά, με έδρα το Μόντρεαλ και πρόεδρο τον δόκτορα Χρήστο Καράτζιο.
Και διερωτώμαι. Τι εξυπηρετεί  άραγε ταύτη “πολυμορφία”, για έναν κοινό υποτίθεται σκοπό; Η εσκεμμένη πάντως ασυνεννοησία και η μικροπολιτική σκοπιμότητα είναι εκείνη που τελικά τρέφει τα “θηρία”.
Τελευταία παρακολουθούμε με απορία και θλίψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις αντιφατικές θέσεις ορισμένων πρωτοκλασάτων “παραγόντων”, μη εξαιρουμένων των βορειοελλαδιτών.    
Πατριωτικές - υποτίθεται - Οργανώσεις στηρίζουν σθεναρά την αντεθνική πολιτική του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά…
Κάποιες άλλες στέλνουν αυστηρό μήνυμα στον “αμέτοχο” Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο…
Οι πιο “θερμόαιμες” αποστέλλουν προειδοποιητικές επιστολές στους έλληνες βουλευτές   (μέχρι και θανατικές καταδίκες) σε όσους τολμήσουν να ψηφίσουν την εκχώρηση του ονόματος , της εθνότητας και της “Μακεδονικής” γλώσσας στους Σκοπιανούς! 
Στις ΗΠΑ, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος, Στέλιος Κιριμλής υποχρεώθηκε να παραιτηθεί  και να παραδώσει τη θέση του στον δημοσιογράφο Δημήτρη Φιλιππίδη, επειδή  η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής είχε διαφωνήσει με το εξώδικο που έστειλαν οι Παμμακεδονικές της Υφηλίου και σειρά άλλων ζητημάτων... 
Η Παμμακεδονική Οντάριο, μετονομασθείσα πρόσφατα σε Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά. φέρεται να εκπροσωπεί την πλειοψηφία των Καναδικών Οργανισμών.
Η υγιής οικονομική της κατάσταση της επιτρέπει να ασκεί λόμπυ και να συμμετέχει σε δραστηριότητες που προασπίζουν τα εθνικά μας συμφέροντα. Θεωρείται φιλικά προσκείμενη στο Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο...
Η Παμμακεδονική Ένωση Καναδά, εκπροσωπώντας τα ελάχιστα εναπομείναντα τοπικά Μακεδονικά Σωματεία και καθοδηγούμενη τελευταία από το Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ, αρκείται σε επιστολές συμπαράστασης και σε διαδικτυακές αναρτήσεις, ενώ έχει ταχτεί ανοιχτά κατά των Συλλαλητηρίων για την Μακεδονία...
Αμφότεροι οι Οργανισμοί, θύματα όντως της διαμάχης των Κογκρέσων, ακολουθούν μοιραία διαφορετικές προσεγγίσεις. Η ακατανοησία και ασυνεργασία σε όλο της το μεγαλείο...
Και ύστερα μας κακοφαίνεται όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτηρίζει απαράδεκτες και γραφικές τις Παμμακεδονικές Οργανώσεις…
Διευκρινίσω πάντως ότι τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί, σε καμία περίπτωση δεν με εκφράζουν. Θα επανέλθουμε όμως δριμύτεροι τον Αύγουστο.
Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές!

No comments: