Total Pageviews

Wednesday, August 15, 2018

Εσείς τι λέτε;


Ήταν όλοι τους υπέροχοι…
Ο αθλητισμός, θα πρέπει να ομολογήσω, δεν είναι το μεγάλο μεράκι μου.
Γι αυτό και σπάνια προσεγγίζω αθλητικά θέματα, τα οποία και καλύπτει πλήρως και λεπτομερώς ο αρχισυντάκτης Αντώνης Μπότσικας στην εβδομαδιαία στήλη ΝΕΑ SPORTS.
Σαν Έλληνας πάντως, δεν μπορώ να μείνω ασυγκίνητος από τους πρόσφατους αθλητικούς θριάμβους των αθλητών μας στην Ευρώπη.
Όντως, γεμάτη αθλητικές συγκινήσεις ήταν η εβδομάδα που πέρασε, με τους Έλληνες αθλητές να χαρίζουν στην πατρίδα μας περισσότερα από δέκα μετάλλια, χρυσά, ασημένια και χάλκινα...Ο εθνικός ύμνος ακούστηκε στη Γλασκώβη και το Βερολίνο, κάνοντας υπερήφανους τους απανταχού Έλληνες.
Πλην των μεταλλίων, πολλά ήταν και τα ρεκόρ που σημειώθηκαν. Ο Λευτέρης Πετρούνιας. που δικαίως του έχει δοθεί το ψευδώνυμο “Lord of the rings”, έγραψε ιστορία στην ενόργανη, κατακτώντας τον τέταρτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό τίτλο του. Πλούσια ήταν η συγκομιδή μεταλλίων των παιδιών μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο, αλλά και στο αντίστοιχο της κολύμβησης στη Γλασκώβη, ενώ ιστορία έγραψε στο τένις ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που κατάφερε να σκαρφαλώσει στο νούμερο 15 της παγκόσμιας κατάταξης.
Στο πρόγραμμα που εκτέλεσε ο Πετρούνιας μάλιστα, είχε βαθμό δυσκολίας 6.300 ενώ για την εκτέλεσή του πήρε 9.166. Έτσι, με συνολική βαθμολογία 15.466 άφησε πίσω του τον Τούρκο Ιμπραΐμ Τσολάκ που είχε 15.100 και τον Βρετανό, Κόρτνεϊ Τούλοχ που πήρε 15.000 βαθμούς. “Χρυσός” ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος.
Η ελληνική αποστολή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο της Γερμανίας, έχει κατακτήσει συνολικά 6 μετάλλια (τρία χρυσά, δύο ασημένια και ένα χάλκινο).
Οι επιτυχίες βέβαια των αθλητών μας είναι καθημερινές και σε τέτοιο βαθμό που δεν  προλαβαίνουν να καταχωρηθούν στο παρών άρθρο.
Ένας από τους λόγους που εξηγούν την αγάπη για τα σπορ, σίγουρα είναι οι ήρωες που “πλάθουν” και τα κατορθώματά τους που συγκινούν τους οπαδούς και “γεννούν” αξέχαστες ιστορίες. Στην ιστορία του αθλητισμού στην Ελλάδα υπήρξαν ουκ ολίγοι τέτοιοι, που αποτελούν μεγάλες και αδιαμφισβήτητες αξίες, ακριβώς επειδή ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχη και ουκ ολίγες φορές τον ξεπέρασαν, ορίζοντας εξαρχής τον πρωταθλητισμό, την αντοχή στο χρόνο και την επιτυχία σε απαιτητικές συνθήκες.
Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε την Ολυμπιάδα και στην νεώτερη ιστορία τους οι Ολυμπιακοί αγώνες το 1896 ανέδειξαν σπουδαίους Ολυμπιονίκες όπως οι: Σπύρος Λούης, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, Χαρίλαος Βασιλάκος, Μιλτιάδης Γούσκος, Ιωάννης Περσάκης, Δημήτριος Γολέμης, Γιώργος Παπασιδέρης...
Υπέρλαμπρη και η καριέρα πολλών Ελλήνων της Διασποράς σε πλειάδα αθλημάτων:
Χρήστος Τσέλιος (ο δικός μας), Χάρης Αγγάνης, Λυδία Ιεροδιακόνου, Παναγιώτης Σάμπρας, Μιχάλης Κατσίδης, Γιώργος Αθανς, Νίκος Γκάλης…
Όμως, και η παροικία μας στα 150 τόσα χρόνια ιστορίας της ανέδειξε και αναδεικνύει ικανούς Έλληνες αθλητές που τιμούν τα ελληνικά χρώματα εδώ στην ξένη.
Αθλητές σπουδαίοι, οι οποίοι δυστυχώς περνούν στα “ψιλά” αφού οι οργανισμοί μας επιμένουν να τους αγνοούν και να τους αποκλείουν πεισματικά από τις όποιες τιμητικές εκδηλώσεις και διακρίσεις…
Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι και στον αθλητισμό  η “οργανωμένη” παροικία μας έρχεται πρώτη στις εκτελέσεις φάουλ!

No comments: