Total Pageviews

Wednesday, October 31, 2018

Εσείς τι λέτε;


ΕΚΜΜ
Η Κοινότητα των χαμένων ευκαιριών…

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση ότι η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ αδιαφόρησε για τα εκατομμύρια τα οποία η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση ήταν διατεθειμένη να καταβάλλει για την ανέγερση Κοινοτικού Κέντρου στο Λαβάλ.
Σε αποκλειστική και λίαν αποκαλυπτική συνέντευξη που παρεχώρησε στη Σούλα Τελλίδη, ο Ομοσπονδιακός βουλευτής της περιοχής Laval-Les Iles, Faycal El-Khoury τοποθετήθηκε ξεκάθαρα επί του θέματος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:
«Όταν, εδώ και δύο χρόνια με πλησίασαν ο Χρήστος Αδαμόπουλος, ο καλός μου φίλος Νικόλας Καταληφός και ορισμένοι άλλοι, έκανα σαφές και τους εξήγησα τα σωστά διαβήματα που απαιτούνται για την χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου.  
Τους είπα ότι το όλο έργο θα πρέπει πρωτίστως να εγκριθεί από τον Δήμο του Λαβάλ και εν συνεχεία να σταλεί στην κυβέρνηση του Κεμπέκ. Εφόσον η κυβέρνηση του Κεμπέκ το  εγκρίνει θα πρέπει κατόπιν να το στείλει στην Οτάβα προς τελική έγκριση.
Η Οτάβα είναι εκείνη που θα αποφασίσει για την χρηματοδότηση ή όχι του έργου.
Εδώ πρέπει να κάνω μία διευκρίνιση. Εάν η Κοινότητα πιστεύει πως το κτιριακό συγκρότημα θα περιλαμβάνει και σχολείο, σας λέω με ειλικρίνεια ότι η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν πρόκειται να διαθέσει ούτε ένα δολάριο.
Η οικονομική συμμετοχή της κυβέρνησης προϋποθέτει την ανέγερση Κοινοτικού και μόνο Κέντρου. Ύστερα από επανειλημμένες επαφές που είχα με τούς Υπουργούς, Υποδομών Francois-Philippe Champagne και Οικονομικών Bill Morneau , είμαι πλέον 99.9% πεπεισμένος ότι το σχέδιο θα εγκριθεί. Οι πιθανότητες είναι εξαιρετικά υψηλές.
Ότι διαφορετικό ακούγεται, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Η Κοινότητα αδράνησε, χάνοντας έτσι μία σημαντική ευκαιρία όταν πέρυσι η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση ήταν έτοιμη να χρηματοδοτήσει κατά 50% το έργο, με τη  στενή πάντοτε συνεργασία και την επί πλέον οικονομική ενίσχυσης Επαρχιακής κυβέρνησης…» 
Αυτά τα αποκαλυπτικά ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της περιοχής Laval-les-Iles, Faycal El-Khoury στον ραδιοσταθμό CFMB.   
Και εδώ εγείρονται τα εξής ερωτήματα:
Γιατί ή Διοίκηση της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ δεν ενημέρωσε τα μέλη της για τις προ διετίας επαφές που είχε με τον βουλευτή κ. El-Khoury και για τα σχέδιά της να ανεγείρει Κοινοτικό Κέντρο στο Λαβάλ;
Γιατί όποτε προκύπτει θέμα Κοινοτικού Κέντρου στο Λαβάλ, η Διοίκηση αφήνει στα μέλη της να εννοηθεί πως ένα μελλοντικό κτιριακό συγκρότημα στην περιοχή θα  περιλαμβάνει και σχολείο;
Γιατί η Διοίκηση αδράνησε και δεν ενήργησε εγκαίρως ώστε να επωφεληθεί της κυβερνητικής δέσμευσης για άμεση χρηματοδότηση του Κοινοτικού Κέντρου;
Γιατί η Διοίκηση είναι έτοιμη να διαθέσει τα δυόμιση τόσα εκατομμύρια, που
θα «περισσέψουν» από την πώληση του οικοπέδου της Αγίας Τριάδος για το κτίσιμο  Κοινοτικού Κέντρου στο Λαβάλ, όταν το μεγαλύτερο κόστος μπορούν άνετα να το καλύψουν οι  κυβερνήσεις;
Γιατί η Διοίκηση ενώ μιλάει για βαθειά οικονομική κρίση δεν φροντίζει να επωφεληθεί των κρατικών κονδυλίων;
Εύλογα ερωτήματα στα οποία η Διοίκηση της ΕΚΜΜ οφείλει να δώσει απαντήσεις…

No comments: