Total Pageviews

Wednesday, August 23, 2017

Εσείς τι λέτε;



Οικογένεια
Ένας παρεξηγημένος θεσμός…
Χαζεύοντας τα βιβλία κεντρικού βιβλιοπωλείου της Καλαμάτας ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε ένα εικονογραφημένο βιβλίο πρόσφατης κυκλοφορίας για ομοφυλόφιλα ζευγάρια το οποίο απευθύνεται σε ελληνόπουλα.
Όπως με πληροφόρησε ο βιβλιοπώλης, μετά από πολλές πιέσεις διαφόρων ομάδων αλλά και με αφορμή την κυβέρνηση Σύριζα και τη γνωστή θέση της για τα ομόφυλα ζευγάρια, οι εκδόσεις Ίκαρος προχώρησαν στην έκδοση του εν λόγω βιβλίου που όμως έχει φέρει πολυποίκιλες αντιδράσεις.
Με τίτλο “Το πιο μεγάλο βιβλίο για τις οικογένειες”, το έντυπο περιλαμβάνει σκηνές με δύο ομόφυλα ζευγάρια και παρουσιάζει τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Το συγκεκριμένο βιβλίο, όπως έμαθα, κέρδισε το βραβείο School Library Information Book Award στην κατηγορία κάτω των 7 ετών...
Άλλο εικονογραφημένο βιβλίο με παραμύθια που τιτλοφορείται “Η Αλίκη κοιτάζει τον καθρέπτη” απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.
Το παραμύθι μιλάει για μια μικρούλα που βρίσκει την αγάπη, τη χαρά και την ασφάλεια, βρίσκει δηλαδή την οικογένειά της σε ένα ζευγάρι gay ανδρών που την αγαπούν “άνευ όρων”. 
Ένα τρίτο βιβλίο έχει σαν γενικό τίτλο “Μικρές Οικογενειακές Ιστορίες” και απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες. Πρόκειται για μια επίσης ιστορία μιας μικρούλας που μεγαλώνει σε μια οικογενειακή “κολεκτίβα” και ήρθε στον κόσμο ως το παιδί δύο λεσβιών και δύο gay ανδρών.
Άλλο, τέλος, παραμύθι για μικρά παιδιά που προωθεί την ομοφυλοφιλία (υπό την αιγίδα μάλιστα του Υπουργείου Πολιτισμού) πωλείται ήδη από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος η οποία από το 2012 επιχορηγείται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως... 
Βιβλία ομολογουμένως πρωτόγνωρα για την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της.
Εκείνο πάντως που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι όσο κι’ αν έψαξα     στο βιβλιοπωλείο δεν βρήκα ούτε ένα βιβλίο που να αναφέρεται στον ρόλο και την αξία της παραδοσιακής οικογένειας.
Η οικογένεια που είναι για τον καθένα μας οι γονείς, η μάνα, ο πατέρας, τα αδέλφια.    
Η οικογένεια εκείνη που μας φέρνει στον κόσμο, η μάνα που μας δίνει το δικαίωμα και την ευκαιρία στη ζωή, που μας κυοφορεί εννέα μήνες, μας νιώθει μέσα της να μεγαλώνουμε, τρέφεται για να τραφούμε, ζει για να ζήσουμε και ζούμε μέσα από αυτήν. Και ύστερα έρχεται και ο ρόλος του πατέρα, διόλου ευκαταφρόνητος και όχι λιγότερο σημαντικός.
Από τη στιγμή που η μάνα αποφασίζει συνειδητά για εμάς και μαζί με τον πατέρα γίνονται  βιολογικοί γονείς που μας φέρνουν σε αυτό τον κόσμο και αυτή τη ζωή, είναι οι μόνοι αυστηρά υπεύθυνοι για εμάς και οι πιο κοντινοί μας άνθρωποι. Είμαστε αίμα τους, σάρκα από τη σάρκα τους.
Πολύ φοβάμαι ότι η σημερινή κοινωνία είναι στο έλεος μιας επιβαλλόμενης ιδεολογίας μεταμφιεσμένη ως ”προοδευτική” που επιχειρεί να αναδιοργανώσει την ανθρώπινη φυλή και κοινωνία για να υπηρετήσει την νέα τάξη πραγμάτων.
Ο θεσμός και η αξία της αληθινής οικογένειας είναι ότι μας έχει απομείνει.
Ας μην αφήσουμε κι αυτό να χαθεί…

No comments: