Total Pageviews

Wednesday, September 5, 2018

Εσείς τι λέτε;


Πολιτική σταδιοδρομία
Θέμα προσωπικής επιλογής…

Γέμισαν ξανά οι δρόμοι με αφίσες επίδοξων υποψηφίων πολιτικών.
Και πάλι δεν λείπουν οι υποψήφιοι των ορατών μειονοτήτων, μερικοί εκ των οποίων μάλιστα ποζάρουν περήφανα φορώντας τα σύμβολα της πίστης.
Κάποιοι από αυτούς θα είναι οι αυριανοί εκπρόσωποι της Εθνοσυνέλευσης και οι εκφραστές του σημερινού Καναδά, όπως υποστηρίζει ο Justin Trudeau.
Μία αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, την οποία βιώνουν σήμερα οι δυτικές χώρες.
Διότι αν εξαιρέσουμε τους ιθαγενείς, ο Καναδάς, στην τεράστια πλειοψηφία του, αποτελείται από μετανάστες διαφορετικών χρονικών περιόδων..
Είτε το θέλουμε είτε όχι, από τον Γενικό Κυβερνήτη έως και τον τελευταίο πολίτη όλοι έχουμε μεταναστευτική προέλευση.
Ας ευχηθούμε λοιπόν σε όλους ανεξαιρέτως τους υποψηφίους καλή επιτυχία.
Η επιλογή πάντως των υποψηφίων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία. Με την συνεχώς αυξανόμενη μεταναστευτική ροή, από Ασιατικές και Μεσανατολικές κυρίως χώρες, η συμμετοχή των μη “καθαρόαιμων” υποψηφίων μετρά με ψήφους… Κάτι που δεν έχει διαφύγει της προσοχής των κομμάτων.
Και έχει περίτρανα αποδειχτεί ότι πλείστοι τοιούτοι εκπρόσωποι του λαού, ανεξαρτήτως προσόντων και δυνατοτήτων, εκτελούν την πολιτική τους θητεία στους πίσω πάγκους...
Εμείς τουλάχιστον το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι.
Η ευθύνη θα έλεγα, βαρύνει περισσότερο εκείνους που τους προτρέπουν να πολιτευτούν για πατριωτικούς, ρουσφετολογικούς ή άλλους λόγους.
Προσωπικά δεν νοιώθω και τόσο άσχημα που αφίσες ελληνικής καταγωγής υποψηφίων δεν έχουν κατακλύσει την επικράτεια, πράγμα που σημαίνει ότι οι νέοι μας είτε δεν ενδιαφέρονται είτε δεν είναι έτοιμοι να πολιτευτούν. 
Κάποιοι οργανισμοί μας, κινούμενοι προφανώς από πατριωτικά συναισθήματα σκέφτηκαν να προωθήσουν ελληνόπουλα σε πολιτικά πόστα, δίχως την δέουσα ανταπόκριση. Δεν αμφιβάλλω για τις όποιες καλές προθέσεις, όμως. ας μη χαλάμε φαιά ουσία.
Οι νέοι μας, πριν από την κάθε επαγγελματική προώθηση, χρειάζονται πρωτίστως    Επαγγελματικό Προσανατολισμό και Συμβουλευτική. Ένα πρόγραμμα το οποίο ευρέως διδάσκεται και θέλω να πιστεύω ότι θα εισαχθεί κάποτε και στο δικό μας Γυμνάσιο.
Πρόκειται για μία συστηματική βοήθεια και υποστήριξη που παρέχεται από εξειδικευμένους επιστήμονες και η οποία επιτρέπει στο άτομο, σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής του να συνειδητοποιεί τις γνώσεις, τις ικανότητες, τις δεξιότητες, τα ενδιαφέροντα και τις αξίες του, να λαμβάνει επαγγελματικές αποφάσεις, να σχεδιάζει και να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τη σταδιοδρομία του και να επιτυγχάνει μεγαλύτερη ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή.
Δεν χωρεί αμφιβολία ότι είμαστε ένας πολιτικοποιημένος λαός και νοιώθουμε υπερηφάνεια να βλέπουμε δικούς μας ανθρώπους στα Κοινοβούλια, τις Εθνοσυνελεύσεις και τα Δημαρχεία. Όμως αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να έχουμε και τους κατάλληλους ανθρώπους που να μπορούν να υπηρετούν τον κάθε πολίτη και να λειτουργούν προς όφελός του και προς όφελος της κοινωνίας συνολικά.
Ναι στην πολιτική καριέρα και σε κάθε ενασχόληση, εφόσον πηγάζει από προσωπικούς πόθους και πάντως δεν ωθείται η παροτρύνεται από εξωτερικούς παράγοντες ακαθορίστων κινήτρων…

No comments: