Total Pageviews

Wednesday, February 27, 2019

Εσείς τι λέτε;


 
Προς τι η αντιπαλότητα;  
Τον Σάββα Καλεντερίδη οι περισσότεροι από εμάς τον γνωρίσαμε μέσα από την τηλεόραση, όπου συχνά θίγει πολιτικά ζητήματα στρατηγικής σημασίας. 
Έλληνας Αξιωματικός εν αποστρατεία, θεωρείται σήμερα ένας από τους πλέον καταξιωμένους γεωστρατηγικούς αναλυτές και συγγραφείς.
Σε πρόσφατη ανάρτησή του σε προσωπική ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης γράφει μεταξύ άλλων: «Η Συμφωνία των Πρεσπών διχάζει την ομογένεια… Αναταράξεις στην ελληνική ομογένεια της Αυστραλίας και των ΗΠΑ προκαλεί η Συμφωνία των Πρεσπών ενόψει των παρελάσεων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Στη Νέα Υόρκη, ύστερα από έντονες φιλονικίες, αποφασίστηκε τελικά να μην σταλεί καμία πρόσκληση στα μέλη της Ελληνικής Βουλής.
Στη Μελβούρνη, με οριακή πλειοψηφία ελήφθη η απόφαση να σταλούν τελικά προσκλήσεις στους βουλευτές. Η συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας έγινε σε υψηλούς τόνους»
Σημειώνεται ότι τόσο στη Μελβούρνη όσο και στη Νέα Υόρκη οι φετινές παρελάσεις θα είναι αφιερωμένες στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Η ανάρτηση του Σάββα Καλεντερίδη, που συνοδεύεται από καυστικά σχόλια, αντικατοπτρίζει απόλυτα το πνεύμα και την πεμπτουσία της ελληνικής νοοτροπίας.
Το χάος της φυλετικής μας ασυνεννοησίας άλλωστε δεν είναι ούτε τωρινό ούτε άγνωστο.
Εξαίρεση, θα έλεγα, στην αντιπαραθετική αυτή στάση των Οργανωτικών Επιτροπών, αποτελούν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου οι οποίες με κοινή τους διακήρυξη κηρύττουν ανεπιθύμητους όσους υπερψήφισαν την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών.
Η Παμμακεδονική Ένωση Καναδά μάλιστα, σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος, προειδοποιεί  τους εκπροσώπους της Ελληνικής Βουλής και τους ομοϊδεάτες τους να μη τολμήσουν να συμμετάσχουν στις τοπικές εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.
Απόφαση την οποία χαιρετίζει και επικροτεί το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο.
Η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ, εν τω μεταξύ, πρωτοβάθμιο μέλος του Εθνικού Κογκρέσου, αποφεύγει σθεναρά να συμπορευθεί, φοβούμενη προφανώς την οργή των εν Ελλάδι κυβερνώντων, μη τυχόν και ως αντίποινα απαιτήσουν την άμεση εξόφληση του χρέους της προς το ελληνικό δημόσιο…
Το Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ επέλεξε την ασφαλή στάση σιωπής και σιγής…
Ας μη μας κάνει λοιπόν εντύπωση εάν στην εξέδρα των επισήμων δούμε ξαφνικά τον   υμνητή του «πατριώτη» Τσίπρα και της προδοτικής συμφωνίας, γυρολόγο Τέρενς Κουίκ ή κάποιον ομοϊδεάτη του να μας καμαρώνει αφ’ υψηλού…
Βλέπουμε λοιπόν πως αντί το Σκοπιανό και η επαίσχυντη Συμφωνία της λίμνης να μας δυναμώσει και να μας κάνει μια γροθιά, τουναντίον ενθαρρύνει τη διχόνοια και τον διχασμό.
Το είδαμε στο περσινό μποϋκοταρισμένο Συλλαλητήριο του Εθνικού Κογκρέσου για την Μακεδονία, το είδαμε στις ημέτερες αρνητικές αντιδράσεις σε κάθε προσπάθεια   αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων και το βλέπουμε καθημερινά στην πλήρη αντιπαλότητα που επικρατεί όποτε επιχειρείται η επίλυση ουσιωδών προβλημάτων που απασχολούν την ταλαίπωρη παροικία μας…
Και γεννάται το μεγάλο ερώτημα. Προς τι η άγρια αντιπαλότητα μεταξύ Ελλήνων και Ελλήνων;

Εσείς τι λέτε;
Μιχάλης Τελλίδης
mtellides@gmail.com

No comments: