Total Pageviews

Thursday, January 16, 2020

Εσείς τι λέτε;


Αποστασιοποίηση με το αζημίωτο…
Έντονα απασχολεί τελευταία την επικαιρότητα η απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να αποστασιοποιηθούν από τη βασιλική οικογένεια, απόφαση που γεννά ερωτήματα αναφορικά με τα εισοδήματα που λαμβάνουν ως σήμερα ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ.
Βέβαια οι ίδιοι, όπως δηλώνουν, σκοπεύουν να ανεξαρτητοποιηθούν και οικονομικά από το παλάτι, ωστόσο σύμφωνα με άρθρο της έγκυρης Daily Mail θεωρείται σχεδόν απίθανο, τόσο η βασίλισσα Ελισάβετ όσο και ο πατέρας του πρίγκιπα Χάρι, Κάρολος, να τους αποκόψουν ολοκληρωτικά από τη βασιλική χρηματοδότηση.
Εν τω μεταξύ, στη Βρετανία οργιάζει το παρασκήνιο της απόφασης Χάρι-Μέγκαν ενώ οι συζητήσεις για τα χρήματα που ενδέχεται να στερηθούν παίρνουν και δίνουν.
Η Βασίλισσα Ελισάβετ καταβάλει συνολικά στα εγγόνια της πρίγκιπα Γουίλιαμ και πρίγκιπα Χάρι 5 εκατομμύρια Βρετανικές λίρες από το ετήσιο βασιλικό καταπίστευμα, το οποίο βέβαια χρηματοδοτείται από τους Βρετανούς φορολογούμενους και δίνεται στα προβεβλημένα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Επιπλέον, τα δύο αδέλφια λαμβάνουν 3,5 εκατομμύρια για «ανεπίσημες δαπάνες».
Η απόφαση αποστασιοποίησης φαίνεται πως θα στερήσουν το μερίδιο του πρίγκιπα Χάρι, όχι όμως και άλλα εισοδήματα στα οποία έχει πρόσβαση ο Δούκας του Σάσεξ.
Μία ακόμη πηγή εσόδων για τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ θα είναι τα κέρδη από την περιουσία Καρόλου στην Κορνουάλη, τα οποία υπολογίζονται σε 4,9 εκατομμύρια και για τους δύο γιους του διαδόχου του βασιλικού θρόνου.
Ας σημειωθεί ότι Χάρι και Μέγκαν έχουν αυτή τη στιγμή στη διάθεσή τους επιπλέον 1 εκατομμύριο για τα λειτουργικά τους έξοδα. Στη δούλεψή τους έχουν μία γραμματέα η οποία αμείβεται με 146,000 λίρες το χρόνο και μια νταντά για το γιό τους Άρτσι που επίσης λαμβάνει εξαψήφιο μισθό. Εξ’ άλλου, η Μέγκαν που λατρεύει τη μαγειρική, έχει στη δούλεψή της δύο μαγείρους και δύο υπηρέτες που λαμβάνουν μισθό περίπου 30,000 λιρών ο καθένας.
Πέραν των παραπάνω χρημάτων, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ διαθέτουν σημαντική περιουσία από την οποία αποκομίζουν επίσης αξιοσημείωτα οφέλη.
Η προσωπική περιουσία του πρίγκιπα Χάρι υπολογίζεται γύρω στα 30 εκατομμύρια,   που προέρχονται κυρίως από κληρονομιές.
Την ίδια ώρα, η Μέγκαν Μαρκλ, φαίνεται πως διαθέτει περιουσία που υπολογίζεται σε 4 εκατομμύρια, αφού μόνο για τη σειρά Suits, όπου πρωταγωνιστούσε πριν παντρευτεί, λάμβανε 40,000 λίρες ανά επεισόδιο. Επί πλέον, διαθέτει ένα blog το οποίο υπολογίζεται πως της απέφερε 60,000 λίρες το χρόνο ως την ημέρα του γάμου, καθώς και σημαντική περιουσία στο Τορόντο. Η κοινή τους περιουσία, σύμφωνα με το Forbes ανήρχετο στα 500 εκατομμύρια το 2019...
Όσο για τα μελλοντικά τους σχέδια και τα επαγγελματικά τους πλάνα, μετά την παραίτησή τους από τον «θρόνο», το ζεύγος αποφάσισε να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με το κοινό μέσα από το νέο τους site όπου θα μοιράζονται τις λεπτομέρειες των δραστηριοτήτων τους.
Όπως διαπιστώνουμε, αποστασιοποίηση με το αζημίωτο…

No comments: