Total Pageviews

Wednesday, April 22, 2020

Εσείς τι λέτε;


Αναμένεται να δούμε…
Καθώς οι ερευνητές ψάχνουν να βρουν τη λύση στο μυστήριο του κορονοϊού, οι θεωρίες συνομωσίας δίνουν και παίρνουν.
Η επικρατέστερη θεωρία είναι ότι ο ιός ήταν αντικείμενο μελέτης σε εργαστήριο της Ουχάν και από κάποιο ατύχημα «ξέφυγε». Άλλοι πάλι, συνδέουν τον πανδημικό ιό με διάφορες προφητείες και απίθανες προλήψεις...
Γεγονός πάντως είναι πως οι πανδημίες, όπως και οι φυσικές καταστροφές που εξοντώνουν ολοένα και περισσότερο τους ανθρώπους και τις δομές τους, έχει αποδειχτεί ότι είναι αποτέλεσμα της σάπιας κοινωνίας που εμείς οι ίδιοι έχουμε εδραιώσει με τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο φερόμαστε στον πλανήτη μας.
Κατά μία αποδεκτή θεωρία, ο πλανήτης στον οποίο κατοικούμε είναι ζωντανός και αλληλεπιδρά με εμάς, όπως αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι μεταξύ τους.
Η εν λόγω θεωρία αναφέρει πως οι σκέψεις ολόκληρης της ανθρωπότητας πηγάζουν αλλά και επηρεάζουν τη νοητική σφαίρα της Γής η οποία διαθέτει νοητικές συνάψεις που επιστρέφουν στο συλλογικό μας ασυνείδητο. Συνεπώς, όταν στρεφόμαστε ολοένα και περισσότερο ενάντια στη φύση μας και εφόσον ο πλανήτης είναι ένα ζωντανό όν, αμύνεται και αντιδρά...
Η συστηματική καταστροφή του περιβάλλοντος ουσιαστικά ξεκίνησε με την βιομηχανική επανάσταση πριν 100 περίπου χρόνια. Εκτοτε, η ανθρωπότητα ασύδοτα δηλητηριάζει τους ωκεανούς, βομβαρδίζει την επιφάνεια με ραδιενέργεια, αποστραγγίζει ασταμάτητα τα εσωτερικά κοιτάσματα και πετρώματα αποδυναμώνοντας το οικοσύστημα ανεπανόρθωτα, ψεκάζει τα σπαρτά και δημιουργεί τροποποιημένους καρπούς.
Οι επιστήμονες εξήγγειλαν επανειλημμένα πως βρισκόμαστε σε έναν μεγάλο αφανισμό, στον οποίο συνεχώς προστίθενται κατηγορίες ζώων και εμβρύων οργανισμών τους οποίους οι επόμενες γενιές θα μαθαίνουν μόνο από τους ιστορικούς του μέλλοντος.  
Συνεπώς η Γή αντεπιτίθεται με φυσικές καταστροφές που μας θυμίζουν συνεχώς τα τραγικά λάθη που έχουμε κάνει σε σχέση με τη φροντίδα της φύσης.
Ομάδα εμπειρογνωμόνων της Υπηρεσίας Οικοσυστήματος IPBES από 59 χώρες του ΟΗΕ για την βιοποικιλότητα, έδωσε πρόσφατα στην δημοσιότητα μία συνολική και συντριπτική έκθεση για την κατάσταση της φύσης η οποία διαβεβαιώνει ότι το μέλλον του ανθρώπινου είδους, που εξαρτάται από την φύση για να αναπνεύσει, να πιεί, να φάει, να ζεσταθεί και να θεραπευτεί, διαγράφεται σκοτεινό.
Η απειλή είναι ξεκάθαρη και η καταδίκη της φύσης βέβαιη, εκτός αν υπάρξει άμεση λήψη μέτρων και ριζική αλλαγή του τωρινού μοντέλου.
Δεν είναι πολύ αργά για να αναλάβουμε δράση, αναφέρει η έκθεση, αλλά μόνο αν αρχίσουμε να το κάνουμε τώρα και μέσω μιας αλλαγής που θα μεταμορφώσει την κοινωνία μας για να επιβραδύνει τους κινητήρες απώλειας της βιοποικιλότητας που απειλεί τον άνθρωπο τουλάχιστον όσο και η κλιματική αλλαγή.
Η καταστροφή του πλανήτη μας, καταλήγει η έκθεση, είναι ανατρέψιμη. Αρκεί να επιδείξουμε όλοι επιτακτική συνέπεια στην υλοποίηση καλά σχεδιασμένων και αποτελεσματικών προγραμμάτων που σέβονται και προστατεύουν το γήινο οικοσύστημα, που τιμωρούν και εξαλείφουν την συλλογική ασυνειδησία και τις καταστροφικές πολιτικές και που προωθούν τη δημιουργία αποτελεσματικών δικτύων συνεργασίας.
Αναμένεται να δούμε…

No comments: